20 april 2019
16:20

Stureby SK

Referat: IF Brommapojkarna - Stureby SK

Tuffast möjliga motstånd i kvartsfinalen där BP väntade. Trots ett bra pepp innan match kommer vi ut alldeles för försiktigt och ger bort initiativet i onödan. Ett BP med tid på sig är tuffa att möta och även om det inte skapas några klara chanser hamnar vi under tung press. 0-1 på hörna kommer både logiskt och rättvist, och det är rejäl uppförsbacke.

Vi kämpar ändå på och höjer oss lite, och lyckas i ett bra anfall skapa en hörna. Där är vi sylvassa och sätter ett klassmål via nick till 1-1. Inte rättvist men likafullt ett fint mål. Oavgjort i halvtid.

I andra halvlek lyfter vi oss och det blir en rejäl kamp. Med tio minuter kvar rinner Sonja igenom och rundar målvakten men blir rejält kapad precis när hon ska raka in bollen i öppen kasse. Frilägesutvisning och frispark. Sånär smiter bollen över muren och in i mål, men det saknas tyvärr några centimetrar den hör gången. Några minuter senare ger vi lite enkelt bort en hörna och tappar en nickduell för andra hörnan i rad. Räddning med handen på mållinjen och det är vår tur att syna det röda kortet och straff emot. Straffen är klockrent slagen och 1-2 är ett faktum. Vi gör vad vi kan för att mana fram energi och ta oss fram mot en kvittering men det blir mest kamp av det hela och i slutet blir det istället 1-3 och ridå ner.

Imorgon väntar en placeringsmatch mot Tyresö men vi kan redan nu summera en turnering där vi inleder riktigt svagt i första matchen och därför straffas med tufft motstånd i kvarten. I de båda efterföljande gruppspelsmatcherna står vi för klart bättre prestationer och tar två klara 3-0-segrar. I kvartsfinalen visar vi på rejäl kampvilja i andra halvlek och ska vara nöjda med vår insats, samtidigt som matchen också visar på utvecklingsområden både kollektivt och individuellt.

Från ledarhåll är vi mycket nöjda med många saker och tackar för en härlig helg på och vid sidan av planen.